Masaža

User Rating:  / 5
PoorBest 

Masaža - Splošno

Naglica sodobnega življenja, vse več sedenja in povečana umska dejavnost povzročajo celotnemu telesu velik stres.Masaža telesa vključuje tekoče povezane nize pomirjevalnih in spodbujevalnih gibov, ki prinašajo občutek skladja. Z masažo večjih površin lahko učinkoviteje razbremenimo telesne sisteme.

 

Masaža telesaKlasična masažaSprostilna masaža

 

Masažo lahko uporabimo tudi za lajšanje določenih težav in stresa, z njo pa povečujemo tudi raven telesne energije.Masaža vpliva na vse telesne sisteme, izboljšuje njihovo splošno delovanje, pa tudi lajša določene težave. Z masažo vplivamo na krvni obtok, stimuliramo cirkulacijo krvi in s tem dotok hranljivih snovi, vode in kisika k celicam. Uporabljajo se tehnike gnetenja in gladenja. Z masažo vnašamo v kožo tudi različne aktivne substance v obliki krem ali olj, zato pred masažo naredimo piling kože, tako da odstranimo odmrle celice in omogočimo boljšo resorbcijo snovi. Sprostilna masaža sprošča napete mišice in živce, umirja srčni utrip, ter ureja krvni tlak in dihanje.

 

Pogosto se dogaja, da ljudje med masažo zaspijo. Tak spanec je zelo zdrav in masaža učinkuje večkrat še bolje kot v budnem stanju.

 

Sprostitvena nega z aromatičnimi olji

Nežne vonjave eteričnega olja, masažni prijemi in prijetno okolje vam sprosti telo in duha. Sprostilna masaža omogoči, da pozabite na vsakdanje skrbi.

 

 

Klasična masaža

Izboljšuje krvni obtok, sprošča mišice, spodbuja prebavo, pospešuje izločanje odpadnih snovi in ustvari dobro počutje.